top of page

Zsolnay Fényfesztivál - ha igazi "bakancslistás" programot keres Pécsett

Idén hetedik alkalommal borul csodás fényekbe és még ragyogóbb színekbe Pécs belvárosa. 2016 óta népszerűsége töretlen, sőt egyre nagyobb hírnévre tesz, látogatóinak száma pedig évről-évre csak nő. A méltán híres fényfestés különlegessége, hogy a tematikus művészi alkotásokat, animációkat a pécsi épületek falára illeszkedve mutatja be háromdimenziós formában a szervező, a Zsolnay Örökségkezelő.


2023.07.06-07.09

A rendezvény látogatása ingyenes.


Pécs belvárosa erre a 4 napra csodás fényeket és színeket ölt magára, és országos szinten egyedülálló látványt nyújt! Nem csupán egy-egy épület, hanem utcák, épületek sokasága, egy szóval az egész belváros csodás színekben pompázik majd, a Zsolnay Light Art nemzetközi fényfestőverseny és a Fény Útja program keretében.

pécsi Székesegyház a Zsolnay Fényfesztiválon, sétatér, fényfestés, akár egy festmény
Zsolnay Fényfesztivál - akár csak egy festmény, úgy pompázik a fényfürdőben a pécsi Székesegyház

A program családoknak, baráti társaságoknak és kisgyerekes családoknak is tökéletes, és izgalmas időtöltést kínál (annyit jegyeznénk meg, hogy a Székes Egyház oldalán bemutatott animációk a hangosítás miatt pici gyerekeknek csak távolról élvezhetőek)!


Fordan Hotelünkben még van két szabad szobánk, foglalja le mielőbb, hogy ne maradjon le erről az országosan is egyedülálló programról!

Amennyiben egyszerűbbnek látja úgy, a Fordan Hotel munkatársai is elvégzik a foglalást, vagy válaszolnak minden felmerülő kérdésére a +36 30 206 10 28 -as számon, vagy az alábbi kapcsolatfelvételi lapon.


A képek és információk forrása a szervező hivatalos honlapja a www.zsolnayfenyfesztival.hu. Itt minden további információt megtalálnak erről a csodás programról!

Egy kis kedvcsinálóként pedig tekintsék meg az alábbi videót:


73 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page