top of page

Szauna előnyei - Egészséges és energiával tölti fel a testet és lelket!

A csalóka időjárásban, amikor a vírusok terjedése felgyorsul, az egészségünk egyik legősibb és leghatékonyabb gondozója a szauna. Egészséges, véd, gyógyít és energiával tölt fel!


A szauna történetét végig gondolva, az juthat eszünkbe, hogy igazi skandináv találmányról van szó! Ám előnyeit évszázadokkal korábban a maják fedezték fel. Már Kr.e. 900 körül megjelent egy primitív szauna Belizben. Ez már 400 évvel az ókori Görögország nyilvános fürdőinek megjelenése előtt volt.


Sauna - A fa csodás illata feltölti a testet és a lelket.
Feltöltődés testnek és léleknek

Érdekesség - a majáknál a szauna bejárata kelet felé nézett. Ez számukra igen fontos volt a felkelő nappal való kapcsolatuk miatt.

Nézzük meg, miért is előnyös és élvezetes egy szaunázást beiktatni a kikapcsolódások közé!

1.) Mélyrelaxáció és Stresszoldás

A szauna a szorongás és stressz egyik leghatékonyabb ellenszere. A magas hőmérséklet és a szauna csendje segíti a testet és elmét a mély relaxáció elérésében. A forró gőzök segítik a szorongás oldását és a nyugodt, pihentető állapot elérését.


2.) Méregtelenítés a Pórusokon Keresztül

A magas hőmérséklet és a páratartalom a pórusokat kitágítja, elősegítve a bőr mélytisztulását. A verejtékezés útján a test könnyebben kiválasztja a méreganyagokat, így segítve a méregtelenítési folyamatokat.


3.) Keringési Rendszer Javítása

A szaunázás serkenti a vérkeringést, ami különféle szív- és érrendszeri problémák megelőzésében játszik szerepet. A melegben kitágulnak az erek, növelve a véráramlást, aminek következtében javul az oxigénellátás és az anyagcsere.


4.) Immunrendszer Erősítése

A rendszeres szaunázás stimulálja az immunrendszert. A magas hőmérséklet a test lázhatását kelti, ami fokozza a fehérvérsejtek termelődését és aktivitását, így erősítve a szervezet védekezőképességét.


5.) Izomlazítás és Regeneráció

A meleg hő hatására az izmok ellazulnak, ami segíthet a sportolóknak vagy azoknak, akik fizikai munkát végeznek, az izomfeszültség és a fáradtság enyhítésében. A relaxált izmok gyorsabban regenerálódnak és képesek hatékonyabban teljesíteni.


6.) Jobb Alvásminőség

A szaunázás segíthet javítani az alvásminőséget. A magas hőmérséklet és a relaxáció elősegítheti az alvási ciklusok beállítását, így a pihenés mélyebb és nyugodtabb lehet.


7.) Bőr - Szépülés és Fiatalodás

A rendszeres szaunázás elősegítheti a bőr fiatalosabb és ragyogóbb megjelenését. A tisztább pórusok és a jobb vérkeringés révén a bőr táplált lesz, és csökkenthetők az öregedés jelei.


A szauna egy olyan hely, ahol a test és a lélek harmóniáját megtalálhatjuk, és ahol az egészség megőrzése és immunrendszer erősítése játszik kulcs szerepet.


Fordan Hotel szauna részlege, amely színeiben és hangulatában a teljes ellazulást segíti!
Fordan Hotel szauna részlege, amely színeiben és hangulatában a teljes ellazulást segíti!

29 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page