top of page
Szerző képeFordan Hotel

Pezsdítő nyár Pécs városában

Ez a nyár is igen izgalmas programokat, látnivalókat és kikapcsolódási lehetőségeket kínál a városunkba látogatók számára. A Fordan Hotel most összegyűjtötte az érdekes, és bakancslistás programokat, „ezt látnod kell” helyeket, és csodás kikapcsolódási lehetőségeket. Érdemes tovább olvasni!


A NÉGY LEGMOZGALMASABB PROGRAM PÉCS VÁROSÁBAN EZEN A NYÁRON


ZSOLNAY FÉNYFESZTIVÁL

2024 JÚLIUS 4.-7.


Idén nyolcadik alkalommal borul csodás fényekbe és még ragyogóbb színekbe Pécs belvárosa. A méltán híres fényfestés különlegessége, hogy a tematikus művészi alkotásokat, animációkat a pécsi épületek falára illeszkedve mutatja be háromdimenziós formában a szervező, a Zsolnay Örökségkezelő.

Fénybe borul a város. Fényfesztivál Pécsett 2024
Zsolnay Fényfesztivál Pécs 2024

Nem csupán egy-egy épület, hanem utcák, épületek sokasága, egy szóval az egész belváros csodás színekben pompázik majd. A szervező hivatalos honlapján a www.zsolnayfenyfesztival.hu -n minden fontos információt megtalálnak erről a csodás programról!







MÚZEUM UTCA PLUSZ 2024 PÉCS

2024 AUGUSZTUS 16.-18.


A program keretében a Janus Pannonius Múzeum által a Káptalan utca és az onnan nyíló udvarok és kertek megtelnek élettel és izgalmas kalandokra és nyüzsgésre csábítanak. A program keretében ezekben a kis udvarokban, utcácskákban borászok, vendéglősök és DJ-k gondoskodnak a jó hangulatról, minden helyszínen más és más  program lehetőség, és hangulat tárul elénk. Családi és páros programok egyaránt megtalálhatók a repertoárban. Mindenképp érdemes meglátogatni!


2024. augusztus 19.


A Pécsi egyházmegye harmadik alkalommal rendezi meg idén a Kovász Fesztivált augusztus 19-én, melynek lényege a közösség erősítése és az összetartozás élményének biztosítása. A program elemek kicsiknek és nagyoknak szólnak egyaránt. Lesz bábelőadás, gyermekkoncert és zenés programok, ugrálóvár és kézműves foglalkozások is. A felnőtteknek ingyenes tárlatvezetésekkel és előadásokkal készülnek és zenei koncertekkel kedveskednek a látogatóknak.


SZAMÁRFÜL FESZTIVÁL

2024. augusztus 23.-25.


A Szamárfül Fesztivál a gyermekek fesztiválja, hiszen a 0-14 éveseknek kíván sok-sok élménnyel, programmal és kikapcsolódással szolgálni. Az ingyenes fesztiválon a pici gyermekektől a tinédzserekig mindenki talál valami izgalmasat. Legyen szó játszóterekről, a Planetáriumról, az Interaktív Varázstérről, gyermek műsorokról, csillám tetoválásról, minden korosztályt összehoznak a programok és szórakoztatnak, edukálnak és közösséget építenek.


HŰSÍTŐ KIKAPCSOLÓDÁSI LEHETŐSÉGEK


MECSEK ERDEI TÚRA


A kéktúra útvonalak igen kellemes, hosszabb-rövidebb túrákat tartogatnak számunkra. Kedvencünk talán az, amely a Tettyétől egészen Abaligetig 21,1 km-en át vezet minket a természetben. Első hallásra ijesztőnek tűnik, ám sokkal kellemesebb, mint azt gondolnánk. Útközben megtekinthetjük Vágotpusztát és Orfűt is.


Ha túrázunk, akkor a Mecsekben érdemes elmenni és megtekinteni a Melegmányi-völgyet, amelyben a patak, a csodás kis zuhatagaival, a hatalmas fák árnyékában hűsíti az arra járókat. Gyönyörködhetünk a fátyolvízesésben, amely sok-sokméteren keresztül csobog a völgy lágy ölén.


TETTYEI MÉSZTUFA BARLANG


A Tettye domborulata alatt található a Tettyei Mésztufa barlang, amely vezetett túra keretében látogatható, és sok érdekességet rejt magában. Nem túl hosszú, így gyerekekkel is könnyen bejárható. Vannak olyan részei, amelyekben nem a mésztufa dominál, itt különleges installációkat tekinthetnek meg a látogatók.


ORFŰI CSOBBANÁS


A Fordan Hotel különlegessége az elhelyezkedésében is rejlik, ugyanis 2 percre található a buszvégállomás, és 6 perc sétára a vasútállomás, így bátran merünk olyan érdekes helyeket ajánlani, amelyet tömegközlekedéssel is egyszerűen felkereshetnek vendégeink.

Ilyen például az Orfűi tó és környéke. Természeti kincsekben gazdag terület, ahol túrázni, strandolni, kerékpározni és SUP-ozni is lehet.


ABALIGETI CSEPPKŐBARLANG LÁTOGATÁS


Orfűtől pár kilométerre található az Abaligeti-tó, amely szintén fürdésre alkalmas, ám jóval kisebb, mint az előbb említett társa. Viszont itt található egy ritka természeti kincs, amelyet mindenkinek ajánlunk megtekintésre, aki a régióba látogat. Ez nem más, mint az Abaligeti cseppkőbarlang. A sziklában található barlang nagyjából 466 méter hosszú, melynek belsejében most is folydogál egy aprócska patak, amely folyamatosan, a szemnek alig láthatóan változtatja a barlang belső részeit. Gyalogosan, utcai ruhában is könnyű végig sétálni (útjai gyönyörűen kiépítettek), ám a barlangban igen hűvös van és párás, nedves a levegő, így erre érdemes felkészülni!


Reméljük, hogy mindenki talál kedvére való kikapcsolódási lehetőséget Pécsen.

A szállást a Fordan Hotel biztosítja!



17 megtekintés0 hozzászólás

コメント


bottom of page